Drumul din Varanasi catre Nepal a fost unul intr-adevar interesant. A trebuit sa combinam un tren cu un autobuz ca sa ne gasim in micutul orasel prafuit de granita Sunauli. Si aici o multime de indieni care te strigau “friend” doresc sa iti ofere serviciile lor mereu “gratis”. Granita dintre India si Nepal este atat de putin securizata incat noi am intrat din greseala in Nepal fara sa facem iesirea din India sau sa cumparam viza de Nepal. Ne-a mustrat constiinta si am zis ca e bine sa fim in ordine si am facut rost de stampila indiana de iesire cat si de viza de Nepal chiar in granita contra sumei de 25 USD. Tinta noastra in frumoasa zi de duminica era sa ajungem in Pokhara la apus dar cum planurile facute cu un ghid nu corespund cu cele din Nepal ne-am trezit cu un bilet la primul autobuz care mergea toata noaptea catre Pokhara. Distanta dintre oraselul de granita si Pokhara este chiar mica doar de 280 km – dar autobuzul nepalez a reusit sa o parcurga in timpul record de 13 ore. Trebuie sa scriu din nou despre drumuri – in Nepal e mai bine sa nu mergeti pe drumuri πŸ™‚ De fapt aici se conduce intr-un haos stil Indian, iar accidentele sunt un lucru la ordinea zilei. Nepalul nu are linie de cale ferata asa ca traficul auto este aglomerat atat noaptea cat si ziua. In drumul catre Pokhara un camion in depasirea altui camion a lovit mortal un biciclist – ricsar ce mergea noaptea fara pic de semnalizare. Destul despre trafic – mai bine despre Pokhara sa zic acum ca ar fi pacat sa nu o mentionez.
Probabil ca in Nepal oricine isi poate face intr-un orasel ca Pokhara vacanta de vis. Oferta este atat de diversificata incat daca stai mai putin de 2 saptamani trebuie sa faci alegeri mereu. Rafting, kayaking, excursii pe munte, zboruri cu parapanta sau cu avioane usoare pentru a fi mai aproape de muntii Himalaya. 10 din primele 14 varfuri din lume sunt aici. Privelistea este de vis. Din pacate noi nu am reusit sa o fotografiem pentru ca in zilele cand nu a fost ceata am zis ca facem poze in urmatoarele si asa am ramas fara prea multe poze.
De fapt am facut poze in timpul zborului cu parapanta la nu mai putin de 2000m altitudine de unde muntii pareau atat de aproape. Zborul fara motor in compania pasarilor de vanatoare este una din cele mai frumoase senzatii pe care omul le poate trai.
Acest oras iti da si ocazia sa citesti mult si mai ales la lumina lumanarii curentul electric fiind un lux si isi face aparitia maxim 6 ore pe zi.
In cazul in care te-ai plictisit de liniste, aici gasesti nenumarate locuri unde sa petreci alaturi de prieteni clipe de neuitate. De la locatiile cu muzica live sau jazz pana la barurile cu fete dansatoare nepaleze.
Frumusetea fetelor nepaleze este compensata rapid pentru vestisticii turisti de rata foarte mare aproape de 70 % a fetelor deja casatorite la varsta de 18 ani. Mai sunt 30 % – ca sa incheiem totusi acest subiect intr-un mod optimist πŸ™‚
Si cum am dezbatut un subiect pentru publicul de sex masculin, trebuie sa spun si despre shopping pentru cel de sex feminim. In Pokhara este locul ideal de unde puteti cumpara carpete tibetane, tot felul de bijuterii facute manual din pietre mai mult sau mai putin pretioase, sau de ce nu niste gablonturi din oase de yak acompaniate de un celebrul sal din pashmina.
Noi am ajuns aici poate la momentul nepotrivit, deoarece acum nu este sezon. In doua luni turistii or sa apara din nou si distractia nu o sa mai conteneasca.

Asadar daca in curand la munca o sa fie cineva intrebat unde doreste urmatorul team-building puteti sugera modestul orasel Pokhara din Nepal – nu o sa regretati, va garantez!

PS: Fotografii noi Click AICI !! πŸ™‚

Advertisements