Raman la sloganul asta pentru ca mi se pare reprezentativ. In Bangkok viata apare in toate nuantele ei. Nu poti spune ca aici nu exista saracie sau totul este roz dar in mod clar exista o lupta pentru schimbare.
Un oras asiatic cosmopolit plin de surprize placute. Este intr-adevar probabil un exercitiu reusit de schimbare. Un exercitiu in care trebuie sa si renunti la ceva dar sa ai grija sa nu pierzi prea mult. O imbinare frumoasa intre arhitectura moderna si valori traditionale, o imbinare intre valori morale si societatea de azi. Asta e ambalajul care se vede in ochiul strainului ce ii paseste pragul. Urmele unui oras imbatranit se mai vad si astazi dar in mod sigur schimbarea o sa paseasca si peste asta. Turismul e in floare si se vede nu numai prin campaniile TV pe care le are, ci si in realitate. Politie pentru turisti, semne catre atractiile locale, harti gratuite. In Bangkok ai placerea sa vezi ca banii se si reinvestesc. Strazi impecabile, temple fara o urma de mucegai, autobuze noi cu aer conditionat, metrou si sky train.
E interesant cum in paduri de zgarie nori nu uita sa lase spatii verzi si mai mult – sa le ingrijeasca. Sunt niste oameni absolut deosebiti din punctul meu de vedere, politicosi, cu bun simt, si cum un zambet mai mare decat te-ai astepta.
Pe cat unele lucruri ar parea un automatism pe atat iti dai seama ca totul e real – ochii sclipesc si zambetul apare.
Sunt multe comparatii pe care le-ai putea face, si nu cred ca ai gresi crezand ca valorile pe care noi europenii le apreciem in Bangkok devin realitate.
Sa scriu acum un pic si despre ce ai putea face ca turist aici desi cred ca sunt mii de site-uri pe care poti citi acelasi lucru. Te poti relaxa incepand cu un masaj traditional thailandez, sau poti opta pentru unul erotic. Sunt mii de prostituate unele mai frumoase altele mai urate care pentru 150 RON te pot primi la pieptul lor.
Daca zici nu prostitutiei dar ai opta pentru un one-night stand, dimineata ai vedea ca trebuie sa il platesti. Poti merge in zecile de baruri si cluburi din oras. Viata de noapte aici este foarte buna, petrecerile fiind lant incepand de la baruri improvizate pe strazi sau chiar in benzinarii pana in cele mai selecte cluburi ale lumii.
Bautura este servita la sticla, pahar sau galetusa. Sunt lucruri ciclice in viata fiecaruia – si acum si cand erai mic o foloseai ca sa faci o gaura, la inceput in nisip acum in amintiri. Doua galetuse de cocktail si incepi sa cauti lopatica pe langa masa.
Mancarea este in acelasi program, adica non-stop si poti alege de la felurile continentale de mancare pana la cele thailandeze sau la o portie buna de gandaci prajiti (nu e o gluma).
Acum spre sfarsit scriu si despre ceea ce se poate vizita – nu ca ar fi mai putin important dar fiind la final sa va ramana asta in cap si nu vreun model asiatic Playboy.
Templele sunt specialitatea Bangkok-ului si merita vizitate in mod sigur. Arhitectura este impecabila iar starea in care sunt este exact cea de atunci cand au fost contruite, fiecare banut de la intrare fiind reinvestit in restaurarea lor. Imaginile spun mai mult decat as putea eu sa o fac.
Pentru iubitorii de box thailandez, aici esti la el acasa – se organizeaza meciuri seara de seara si daca crezi ca ai ochi bun poti paria banii prietenei de cumparaturi. Noi am avut ocazia sa vedem o alta idee buna thailandeza – in fata unui centru de cumparaturi organizat un ring de box – doamnele faceau cumparaturi iar barbatii erau ciorchine langa ring sorbind cu pofta din berea rece Chang.
Nu in ultimul rand pentru audienta feminina o vizita imenselor centre de shopping este recomandata, te poti pierde ore bune fara sa realizezi ca esti in aceeasi cladire – si acum partea si mai buna – au zeci de cladiri de acest fel.

Acum plecam catre o insula Koh Tao sa cautam pestii prin recifurile de corali. De aici incercam sa luam viata cu noi dar in mod sigur o sa revenim in trei saptamni in “The city of life”.

PS: Fotografii noi Click AICI !! 🙂

Advertisements