Spatiul necesar sa parchezi 100 de avioane Boeing 747, nisipul necesar construirii unei piramide, 56 de terenuri de fotbal, 316 de bazine olimpice pline de ciment – asta este reteta de succes a complexului cazinou din Macau – The Venetian. Mega complexul ce contine o Venetie cu gondolieri intr-un hotel si unul din cele mai aglomerate cazinouri din Macau iti taie respiratia de indata ce le pasesti pragul.
Macau este orasul cu iz latin, mai exact portughez dar cu suflet din Las Vegas sau Monaco. Desi populatia nu depaseste jumatate de milion de locuitori, este cel mai mare centru de jocuri de noroc din Asia. Inima orasului bate seara de seara prin miile de leduri ce clipesc neobosit pompand energie intr-un oras ce continua sa galopeze in dezvoltarea necontenita.
Luxul este la el acasa in Macau. In spatele usilor de sticla cu manere poleite cu aur se afla sursa cresterii economice ale acestui oras – monezile de plastic ce te transforma din milionar in necunoscut si invers.
Arhitectura latina a orasului si placutele in portugheza te fac uneori sa uiti ca Macau nu este in Portugalia si ca nici China nu e in Europa. Colonistii au amprentat pentru totdeauna orasul cu parfumul latin plin de viata.
Macau ramane locul unde banii se transforma din hartie in plastic si invers doar intr-o rotire de ruleta.

PS: The Venetian – cel mai mare cazino din lume.
PS2: Macau profit dublu fata de Las Vegas din jocurile de noroc.

Urmeaza partea vizuala a relatarii. Fotografiile cu un Click AICI !! 🙂

Advertisements