Primul contact pe care l-am avut cu China, au fost jucariile frumoase de cand eram copil, apoi au urmat primele filme pe video cu lupte martiale, moment in care Jackie Chan a devenit eroul cartierului.
Acum cand am pasit intr-adevar pe pamant chinezesc nu am vrut sa ratam sansa sa mergem sa vedem un templu Shaolin, sa vedem artele martiale la ele acasa. Acesta e motivul pentru care de la Xi’An am pornit catre Luo Yang, un oras gri si trist. La 2 ore de acest oras, intr-un peisaj frumos la baza unor munti se afla templul Shaolin. Se spune ca ar fi primul templu Shaolin construit in China, dar in zilele noastre a faima lui l-a facut sa fie si foarte comercial.
Trebuie sa spunem ca noua ne-a placut, mai ales ca am avut ocazia sa vedem si o demontratie a unor luptatori shaolin cat si sa urcam sus pe o stanca de unde privelistea iti taia respiratia. Fotografiile nu pot reproduce nici macar pe aproape ce ochiul uman poate sa vada. Natura este mereu impresionanta iar descrierile sunt atat de false, ce adjectiv poate reprezenta verdele viu al ierbii, sau culorile unui cer la apus…

Urmeaza partea vizuala a relatarii. Fotografiile cu un